lørdag 21. mai 2011

Dating svenske menn: ta med eget øl


Dating i Sverige: Når Isabel mars kom til Sverige fra Amerika, setter hun ut for å finne sin egen blond bombe. Men dating amerikansk stil forlot henne dårlig forberedt for å håndtere den sterke, tause typer hun fant i Skandinavia.

Mange som flytter til Sverige â € "spesielt de flyttet til små landsbyer i Lappland â €" forledes av en sterk, stille nordisk type, eller et av medlemmene av den svenske Bikini Team. Men til tross for hordene av kjærlighet innvandrere som har vært fanget i nettet av en blond bombe, virker det ofte lettere å møte en svenske i Mallorca eller London enn det er i Stockholm.

For de av oss som gjorde det her på vår egen uten Sven eller Inga Svensson klar til å sette opp huset, hvordan du går om å finne en Viking å ringe din egen?

Ita € ™ s ikke som Thereâ € ™ s mangel på singler â € "Statistikk Sverige rapporterer at det var over to millioner single husholdninger i 2005 i et land med en befolkning på ni millioner. Det virkelige problemet er å finne at en i en million.

Det første året jeg var her, trålet jeg universitetsområdet til Stockholms universitet til å søke opplysning. Blant mine andre utvekslingsstudenter, var det nok av franskmenn, australiere og skottene med aksenter å dø for, men den svenske mannlige forble nesten like sjeldent som i første hånd leiekontrakt.

Baren scenen ga lignende resultater, men kanskje Iâ € ™ m litt for kresen. Ta Magnus og Jonas: Selv om utgangspunktet interessant, sin appell raskt gikk av da de bestemte seg for svensk var et hemmelig språk egnet for å diskutere min venn Annaâ € ™ s 'attributter' rett foran oss. (For å være rettferdig, didnâ jeg € ™ t helt frivillig den informasjonen som jeg snakker flytende svensk, men ita € ™ s deres egen feil for å gjøre antakelser om språklige dyktighet, eller mangel derav, av amerikanere).

Problemet med den sterke, tause Nordic typen er ikke så hea € ™ s sterke eller at hea € ™ s Nordic â € "itâ € ™ s det hele tause ting. Den eneste måten å løse sine lepper er med et par â € œstora stark.â € Med andre ord, det tar noen â € œbig sterke beersâ € å få â € œstrong tause onesâ € chatting. (Thatâ € ™ s i hvert fall hvis du plasserer en premie på samtale â € "hvis du ønsker å få rett til poenget, kan en bedre strategi være å hoppe over leppe-løsne helt og få rett til leppe-låsing).

Men sterke-og-lydløs-bortsett fra-da-drunk doesnâ € ™ t virkelig gjøre det for meg. Jeg liker en mann som kan holde sine egne i en runde med vittige småerte uten hjelp av en øl-cum-security-teppet. Ta det gjelder Calle. Den kvelden jeg møtte ham, han var en briljant konversere. Avtalen breaker var at neste morgen han couldnâ € ™ t huske hva som hadde blitt sagt kvelden før.

Drunken antics til side, var roten til problemet mitt at Sverige mangler en kultur for dating, minst i måten jeg forstår det. For eksempel svenskene donâ € ™ t har egne ord for dato. Du â € œdejtaâ € eller â € œgà ¥ pà ¥ dejt.â € Men den underliggende begrep om hva du skal gjøre når du gà ¥ pà ¥ en dato er noe tapt i oversettelsen.

Den amerikanske konseptet dating utspring i high school â € "komplett med prom og kliner i baksetet av en bil. I Sverige, i sammenligning, canâ barna € ™ t få førerkort til 18 år, men foreldrene reaksjon co-ed overnattinger.

Den amerikanske regler i dating spillet er ganske grei: Guy spør jente på dato, sier jenta ja hvis hun doesnâ € ™ t finner Guya € ™ s sko støtende, tar fyr jenta ut på middag, jente intervjuer fyr om sin okkupasjon og fremtidig inntjening utsikter, betaler mann for middag, turer fyr jente til inngangsdør, inviterer jente fyr i om han bestått testen.

Alle de ovennevnte går ut av vinduet når itâ € ™ s tid å starte dating i Sverige. Ita € ™ s ikke helt klart hvem som skal ta initiativ, hvem som skal betale og hva som skal skje på slutten. Vanligvis gir deg opp å prøve å finne ut svarene på disse spørsmålene og bare la alkohol gjør alle beslutningene.

Det er, selvfølgelig, den beryktede â € œfika, â € som drikker kaffe med noen, men det kan også være en dato i forkledning. Den tvetydige natur-saken betyr at selv om du vet itâ € ™ s en dato, youâ € ™ re ikke så sikker på at han vet itâ € ™ s en dato. Etter tre slike fika anledninger, sluttet jeg å se en fyr som han didnâ € ™ t synes interessert (og vi hadde kjørt tom for ting å snakke om etter å ha diskutert Stockholm boligmarkedet til døden).

Vi bodde venner, og jeg fant ut måneder senere at han hadde likt meg â € "men bare hadnâ € ™ t gjort noe med det. Mens det er fordelene med å fjerne tradisjonelle kjønnsroller i dating, som gjør det mer sosialt akseptabelt for jenter å ta initiativet, blir det problematisk når ingen av partene er sikker på hvem som skal gjøre det første trekket.

Iâ € ™ m redd Iâ € ™ ve malt et ganske kjedelig bilde av dating i Sverige. Men frykt ikke, Iâ € ™ ve hørt rykter om at romantikk uten øl briller faktisk skjedde en gang i midten av det 20. århundre.

En strategi for å finne kjærligheten i Sverige er å omfavne alle tilgjengelige teknologier. Hele relasjoner er utført av SMS. Akkurat som du kan filen din skatt og få et lån med mobiltelefonen, kan du nå nesten får gift og skilt på SMS.

Internett er en effektiv måte å få kontakt med svensken i dine drømmer. Online dating er helt sosialt akseptabelt, men vær pass opp for alle som kaller seg â € œSwedishCowboy4Uâ €, og tilbyr å vise deg sin chaps. Og husk at det avanserte søket kan du filtrere ut alle som er dum nok til å beskrive seg selv som en skallet middelaldrende mann med to eks-koner, seks barn og 11 tær.

Og første gang du â € œgà ¥ pà ¥ dejtâ € med noen som doesnâ € ™ t fancy seg å være et nordisk John Wayne, gå bevæpnet med en six pack med store sterke â € "alt i håp om å finne en stor sterke en av dine egne.

Og som for meg? Vel, kan jeg ikke være den beste personen å spørre om råd om hvordan å krangle og binde på hender og føtter unnvikende svenske mannlige. Etter tre år med prowling Stockholm â € œdejtingâ € scene, traff jeg en amerikaner, 3000 miles borte fra hjemmet.

Isabel mars