mandag 23. august 2010

Jeg har prøvd dating. Hva nå?


Med julen låter å spille på en bærbar radio i bakgrunnen, startet opprøret.

Gode forbindelser, en tre år gammel dating og vennskap service for mennesker med sosiale funksjonshemminger, holdt sin første ferie fest. Noen 15 medlemmer spiste på pizza i fluoriserende opplyste kjelleren i Framingham Civic League, øynene festet på god forbindelse gründerne Steve og Marcia Rothenberg.

En mann langsomt løftet hånden. "Hvordan kommer ingenting skjer?" spurte han. "Det har vært et år ... Hvorfor er vi ikke på at dating punktet ennå?"

Flere andre ved bordet nikket. De hadde betalt $ 360 medlemsavgiften. Hvorfor hadde de ikke funnet romantikk?

To kvinner snakket om deres frustrasjon med andre datingtjenester. En hadde lagt ut på en jødisk nettsted, men ingen svarte. De andre hadde prøvd speed dating ved flere anledninger, men til ingen nytte. Og nå gode forbindelser ikke virket, heller.

Marcia Rothenberg rolig forklart at gode forbindelser ikke garantere annet. Hun sa at hun og hennes mann var der for å fremme relasjoner og coach medlemmene i deres sosiale liv.

Men selv om Rothenbergs ikke viste det, hadde sine klienters kommentarer truffet en nerve.

The Framingham par, både heltids profesjonelle innen sosiale relasjoner, allerede hadde vært avhør oppdraget deres ideell organisasjon. Kan en dating tjeneste fungerer hvis medlemmene mangler grunnleggende sosiale ferdigheter som trengs for å opprettholde et forhold?

"Det jeg fikk ut av at partiet var at de trengte mer enn bare å koble opp med hverandre, sier Marcia, en 52 år gammel sosialarbeider som tidligere gjorde kunstterapi gjennom Holliston offentlige skoler. "De ville dra ut på dato og ikke vet hva de skal gjøre."

Så de to har besluttet å oppløse gode forbindelser og i stedet opprette en støttegruppe for de som har problemer med å danne vennskap.

De planlegger å tjene det samme klientellet, folk står overfor utfordringer fra sosial angst til Aspergers syndrom, en form for autisme.

Da de grunnla gode forbindelser, hadde sine kolleger i det sosiale tjenester og støtte feltet advarte dem om at det ikke ville fungere. Noen av dem hadde forsøkt å starte lignende bestrebelser, men ikke på som ambisiøse en skala til gode transportforbindelser. De Rothenbergs var pionerer, de kjente ikke til noen vellykkede modell å følge.

"Vi nådde ut til folk som ikke hadde noe i livet, sier Marcia,« folk du passerer i en kaffebar, og de sitter alene. "

"Vi trodde at på grunn av vår lidenskap for å hjelpe folk å utvikle forholdet ferdigheter, var vi i en unik posisjon til å tilby hjelp, sier Steve, en 54 år gammel psykolog som har gjennomført terapi grupper for mennesker med sosiale utfordringer i 15 år. "Vi ville nivået de spiller feltet."

De gjorde det ved å spille matchmaker. De laget DVD opptak av intervjuer med nye kunder, og oppmuntrer dem til å åpne opp om sine interesser. Medlemmer kan bla gjennom DVD-er og velge personer de ønsket å møte. Den Rothenbergs vil gi innføring, men bare hvis de følte paret hadde nok til felles.

På det meste hadde gode forbindelser 30 medlemmer. De fleste var menn, og gjennomsnittsalderen var på midten av 30-årene. De fleste hadde deltidsjobber, sammen med foreldrene betale sin kontingent.

De sluttet seg til å tenke gode forbindelser vil være en "magisk kur" for deres forhold woes, sier Marcia.

"De ønsker å ha et forhold er så sterk, og fantasi var at vi ville gi forholdet uten arbeid," sier Steve.

Det viste seg, var arbeidet for mye for Marcia. Hun brukte 30 timer i uken på telefonen "rådgivning og betryggende at våre kunder, sier ektemannen. Dette på toppen av sin vanlige jobb.

Den Rothenbergs hadde håpet at ferien partiet ville tjene som en bli-kjent-økt. De gjennomførte en runde-robin øvelsen med medlemmene, ha dem bruker 30 sekunder å spørre personen ved siden av dem til å fortelle noe om seg selv. Etterpå ble de oppfordret til å mingle, men i stedet, de fleste springer til dessert bordet i ryggen.

Steve sa mange klienter hadde nevrologiske lidelser som holdt dem fra å plukke opp sosiale signaler, for eksempel ansiktsuttrykk og kroppsspråk. De hadde problemer med å lese andres følelser.

"Si en fyr og en jente møtes til middag, og kvinnen driver og ser rundt i restauranten, ser på sitt ur," Steve forklart. «Du eller jeg kunne tenke« Hun er ikke interessert i meg. ' De fleste uten sosial funksjonshemming ville plukke opp på det. Noen med en sosial funksjonshemming ville ikke ta seg opp på spissfindigheter. "

Han siterte et eksempel på en klient som datoen kom for sent til middag. Da hun kom, hadde han beordret og spist med maten og var på vei ut. "Ingen hadde fortalt ham noe annet," sier Steve.

Den Rothenbergs sier deres nye støttegruppen vil inkludere timer på å plukke opp nonverbale signaler og rollespill økter.

"Det er basert på vår tro på at jo mer du hjelper folk til å lære ulike måter å samhandle som ikke nødvendigvis kommer naturlig til dem, at det hjelper å faktisk rette for nye baner og forbindelser i hjernen knyttet til sosial funksjon, sier Steve.

Så langt har få gode Connection medlemmer signert for støttegruppen.

"Vi leverer en tjeneste til en befolkning med sosiale utfordringer, sier Steve. "Vi er ikke forventet det samme svaret du ville forvente dersom du var tilbyr en tjeneste til en annen befolkning."

Marcia sa en av deres mål er å hjelpe legge grunnlag for fremtiden. De tror en gruppe som ligner på gode forbindelser kunne være vellykket gis nok ressurser.