mandag 8. november 2010

Weed Dating


Tunbridge - Ben Wolfe var litt nervøs, han innrømmet da han stod klar sist søndag ettermiddag på Tunbridge Hill Farm for starten av det første singler arrangementet arrangert av Northeast økologisk landbruk Association of Vermont

Den 35-år gamle North Tunbridge bosatt var forsikret, men av det faktum at "luke dating" hendelse var om mer enn bare singler sjekke hverandre ut.

I denne Vermont-født spinn på speed dating, vil deltakerne møtes i par for tidsbestemt perioder av sju minutter før du går videre til deres neste paring. Imidlertid vil disse korte møtene ikke skje over en tabell i en mørk bar eller restaurant, som speed dating vanligvis gjør, men i stedet over en rad med purre, som de ville luke som de chattet.

"Det ville vært veldig ryddig å møte en kvinne her," sa Wolfe. "Men jeg er ikke å presse meg selv. Jeg bare tenker at du kommer til å møte folk mens du hjelpe en lokal gård, luking. Det sier noe om mennesker som de ønsker å gjøre noe som dette. Det er ikke som en film. Det er mer interaktiv. "

Den "speed dating møter beskjære mob" ideen var ideen om Jean og Wendy Palthey, som har oppdrettet i Tunbridge i 18 år.

"Vi har denne en ung fyr som jobber for oss," Jean Palthey forklarte, "og han er singel og bor i Chelsea, og vi var spøk rundt at det ikke er mange unge, single folk rundt her, så vi kom opp med denne ideen. "

Dessverre ble deres ansatte har bilen problemer den dagen det første mesterskapet og kunne ikke gjøre det.

De ni deltakerne som gjorde det - og betalte $ 10 (eller $ 15 for ikke-NOFA-VT-medlemmer) for det privilegium å møte og luking - dro fra så langt borte som vestlige Massachusetts og fra forskjellige byer i Vermont, inkludert Brattleboro og Orwell . De varierte i alder fra tidlig 20-årene til 50. Hver weeder hadde på seg en navnelapp med bare hans eller hennes første navn og navnet på deres favoritt frukt eller grønnsak, som ble deres weed-dating etternavn.

Den NOFA-VT personalet kom inn i ånden, også. Som de shepherded gruppen opp til feltet, hendelsen medarrangør Sarah "Kaien Heusner og Jean" Husk Cherry "Hamilton forklarte sine bredere mål for hendelsen, som de forventer å rulle ut dette året til andre villige gårder over hele staten.

"Det er fantastisk å se spenningen og støtte for maten bevegelsen her," sa Heusner. "Selv små møter som dette. Vi vil gjøre samfunnet sterkere, selv om ingen kjærlighet kamper er laget. "

Luking Og Koble

Etter en runde med introduksjoner og en rask luking tutorial fra bonden, gjentok Heusner til deltakerne: "Det er ikke bare om kjærlighet og dating, er det også om å få venner og samfunnet."

Utover rader med plumpe løk og et felt av korn som raslet i lett bris, fikk gruppen ned til virksomheten for luking og tilkobling.

Som trakk ugress stablet opp mellom purre, fløt utdrag av samtalen opp fra hodet bøyd companionably tett sammen. De varierte fra standard - "Hvor har du vokser opp? Gå til skolen? Hva gjør du for en levende "-? Til diskusjoner om hagearbeid og landbruk, utdanne barna om hvor maten kommer fra, energipolitikk og byttemiddel som en bedre økonomisk modell for verden.

Ved syv-eller-så-minutters intervaller, ringte en liten geit bjelle, og alle reiste seg, ristet gjørmete hender og flyttet en rad over til en ny luke følgesvenn.

Luking var ikke nytt for noen i gruppen, men stiler forskjellig, noen knelte mens andre bøyde seg, noen var barfot og andre i tungt arbeid støvler. Noen deltakere sa at de gjør minst en del av sine inntekter fra jordbruk. Det var også en ingeniør, en lærer, en artist og en radio-show vert.

Caitlin Henzler, 22, forklarte en av hennes luking partnere at hun jobbet som lærling bonde i Chesterfield, messe "jeg så e-post om dette, og trodde det var den beste ideen noensinne, sier hun. "Jeg har vært luke for den siste måneden og halv, så du lurer kanskje på hvorfor jeg ønsker å bruke tid luking. Men jeg tenkte, "Hvorfor ikke?"

Som om etterbehandling tanken med henne neste luke partner, Henzler utarbeidet, "Jeg liker å luke med mennesker. Folk alltid har noe å dele. "

Henzler, som hadde road-tripped til Vermont med en venn, Tracy Husson, 23, av Northampton, Massachusetts, hadde hørt om hendelsen via NOFA-VT e-post liste. "Jeg leter etter en spesifikk ting (i en partner), og bondesamfunnet er der jeg tror jeg vil finne det, sier Henzler sa. "Det er mange unge bønder der ute, men bøndene får ikke ut så ofte, de er på gården."

Weed dating appellerte til Henzler for en annen grunn, sa hun: "Det er viktig å gjøre noe når du møter."

Josh Schlossberg, 31, Øst Montpelier, som var luking med Henzler den runden, avtalt. "Det er bedre å møte folk over felles interesser og fysisk gjøre noe, sier han. "Jeg har gjort online dating, men dette er første gang jeg har gjort noe som dette der du møter flere personer. Speed dating er for åpenbar. Dette er praktisk. "

Den endelige geit klokken tinkled, og den første (så vidt man visste) weed-dating arrangementet var over. "Ikke enda!" Protesterte Schlossberg, ser ned på raden med purre han hadde vært luking. "Det er fortsatt mer å gjøre."

Weed Notes

Den gjørme-encrusted gruppen fulgte bonden Jean Palthey rundt feltene for en rask omvisning i hektar i grønnsaksproduksjon før alle dro til låven for noen lette forfriskninger, med pickles og salsa Palthey hadde laget av råvarer henne.

Det neste trinnet, Heusner forklarte, var å fylle ut en "luke notat" til noen du ville være interessert i å snakke med flere. Den NOFA-VT ansatte ville da sortere notatene og levere dem til sitt tiltenkte mottakeren på et svar om følelsen var gjensidig. "Typen som elementære-skolen Valentines," Heusner spøkte.

Alle frest om å spise og drikke og fortsette sine samtaler. Rommet lavmælt klønete når ett par, hopper det luke for e-post, hoppet rett til å utveksle telefonnumre.

De fleste var enige om at, selv om gruppen var litt mindre enn optimalt, hadde det vært verdt. Val McGettigan, 42, av Westminster håpet å ta ideen hjem til Windham County, hvor hun er involvert med en lokal bærekraftig-food gruppe kalt Great Falls Food Hub. En annen deltaker, Elizabeth Frank, 50, tilbød seg å arrangere et ugress-dating session på henne Eagle's Flight Farm i Orwell.

"Jeg visste ikke hva jeg skal forvente, sier Carl Etnier, 47, Øst Montpelier. "Men jeg hadde det gøy å komme seg ut i et felt, får våre hender i sølen, og bygge en kultur rundt landbruk. Jeg bygger livet mitt rundt den forutsetning at vi ikke kan holde avhengig av et globalt system mat, så jeg leter etter en partner som er villig til å jobbe med meg i grusen for å dyrke mat for oss selv og andre. "

"Jeg gjorde speed dating en gang," Etnier fortsatte. "Det var høyt i et dårlig opplyst bar i Burlington, selv om det var litt gøy. Du får fem minutter med hver kvinne og så gå videre, roper over musikken. Jeg endte opp tilfeldig dating en kvinne. Men dette var bedre. Det er noe å nyte bare for sin egen skyld. "

A Quest For Love