mandag 1. oktober 2012

Hvorfor er det så vanskelig å score?


Denise Ryan, Vancouver Sun

Kvinnene på baksiden bordet av Flaskehalsen bar på Granville Street er en klynge av lange låser, funky tilbehør, en blanding av brun og rettferdig, naturlig atletisk kropp og diskret dytter lipgloss. Samtalen om umuligheten av å finne menneskeskapte kjærlighet i Lotus Land rikosjetter mellom hes latter og gjennomtenkt refleksjon før tabellen går stille og motivet endelig synker som en stein kastet i en impossibly mørkt ønskebrønn.

"Dette er ikke en munter sak," sier Jodi Derkson. "Det er et alvorlig problem her."

Dette er Vancouver, kvinnene forklare, i conversational stenografi som snakker mye om byens allment oppfattet mangler for rette daters. (Same-sex dating i Vancouver har sitt eget sett av muligheter og utfordringer som garanterer en helt annen artikkel.)

For mange singler, er stepping steiner til kjærlighetens fjernt land ødelagt eller mangler - de anerkjennende eller innbydende smil, uformelle samtaler slo opp på gatehjørner, i barer, restauranter, dagligvarebutikker kanaloppsett og online dating tilbyr bare et lite basseng av forvirrede og forvirrende muligheter .

"Jeg vet ikke hva problemet er her," sier Jody Radu. På 46, er Radu høy og grasiøs med et søtt smil og en sexy rock-chic stil. Radu har vært gift en gang, har ingen barn, og en karriere i underholdningsindustrien som bringer henne inn daglig kontakt med noen av musikkens største artister. Hun er fornøyd med livet sitt. Ikke trett, ingen harde kanter, ingen åpenbar bagasje. Men når det kommer til en ekte, tilfredsstillende forhold - lover, kjæreste, partner - det er et gap.

Det er mystifying.

"Jeg vil snakke med noen, jeg har vært på nett, prøvde alle nettsteder, jeg gjør kvoter, også. Jeg har blitt tiltrukket av mennesker som ikke passet min "type": kanskje noen er ikke bra på telefonen, kanskje de er ikke bra på e-post, kanskje det bare var ikke et godt bilde. Kanskje kjemien vil være der i person. "

For alle hennes innsats på nettet, har det vært en null kompatibilitet utfall. For en lerke en natt, postet hun en personlig annonse på Craigslist. Neste morgen hun hadde dusinvis av svar. Hun fulgte opp med e-postkontakt. De fleste av gutta ønsket hennes bilde før du går videre. Når de så det, begynte sine bilder kommer inn Radu rister på hodet. "Gutta var delusional. En ut-av-form 60-åring? Nei takk. "

For de siste månedene, siden Vancouver magasin kjørte første navnene bare artikkelen "Suck Vancouver menn gjør?" ("Ja" var det eneste svaret som kan leses mellom linjene), har spørsmålet hang over Vancouvers dating scene som en pall. Allerede før artikkelen gikk, var kvinner, vel, bitching. "Mine venner og jeg snakker om dette hele tiden," sier Radu. For posten, sier hun, "jeg tror ikke Vancouver menn suge. De kunne kle seg litt bedre, skjønt. "

Så, hvorfor er det så vanskelig å møte noen i Vancouver? Er det geografi? Er det en del av byens identitet at dating scene er så vanskelig å forhandle som sitt landskap, delt på vassdrag og avskrekkende fjell?

Er det slik byen er spredt ut og avsluttes tidlig, dets innbyggere mer sannsynlig å stige ved daggry for å hamre opp North Shore fjellene på sine sykler før arbeid enn løgn i og rulle over for en liten god morgen sex?

Er det våre etniske enklaver som skiller oss?

Er det værsyke, en kollektiv lav libido?

"Det er en mangel på seksualitet i Vancouver," sier Derkson, rett ut. Derkson er petite, garvede, tonet, med en lysende smil: neglene er ferdig, er håret tykt og full. Hun ser ut som hun har en personlig hundefrisør bakvakt.

På 47, har Derkson ingen barn, og har aldri vært gift - og heller ikke hun er desperat etter å få hitched. Hun ville være fornøyd med bare litt mer varme og sensualitet. En liten respons. "Ingen smiler til deg på gata her! Folk er kaldt. "

Mens han bodde i Florida for noen år siden, ble hun snu menn unna.

"Jeg tror det latinske kulturen i Florida virkelig hjelper, folk er varm, menn smiler til deg på gaten. De ser på deg. Menn her, har de ikke engang snu hodet for å se på deg. "

Tilbake i Vancouver, ønsker hun bare at når hun smiler til noen på gaten, ville de smiler tilbake.

Rachel Fox, en 34 år gammel forfatter, sier hennes opplevelser av å møte menn i andre byer, som New York, hvor hun pleide å bo, er utrolig annerledes enn i Vancouver: "Bassenget er en mye større der. Jeg var dating hver kveld. "

Fox har en meget elskverdig og girl-next-door vibe: Zooey Deschanel med en sunn scoop av respektløs wench. "Folk her er hemmet," sier hun. "Vi er ghettofiserte vi ikke blander og landskapet er ikke bidrar til fellesskapet."

Sara Stocksand, 38 år gammel og enkelt for et par år, er ikke redd for å si at hun vil ha hele pakken, inkludert ekteskap og barn.

Hun finner det også lettere å koble utenfor Vancouver: hun møtte sin siste kjæreste på et bryllup i Frankrike.

Selv om hun jobber på Flaskehalsen og kommer i kontakt med et stort antall menn, finner hun mest hennes alder er gift.

Med en historie av engasjerte monogame forhold, finner hun Vancouvers dating kultur Utfordrer forhold til andre byer, som New York, hvor hun har hatt mer suksess.

Gutta har en hard tid, også

Ron Lee, 36, en markedsfører som drev en dating coaching tjeneste i mange år i Vancouver, er enig i at det er tøft å lage en forbindelse i denne byen.

"Vancouver er den vanskeligste byen hittil i Nord-Amerika. Vi har ingen dating kultur her. I Edmonton, Toronto, Calgary er det en mye høyere sjanse for at folk vil komme ut bare for å møte deg for en kaffe, bare for det sosiale aspektet. Fordi Vancouver ikke har det dating mekanisme, er det vanskelig for folk å spørre hverandre ut. "

Mange av mennene han har jobbet med å finne Vancouver kvinner å bli skremmende.

Sebastien Lessard, 37, som kom til Vancouver fra Quebec City for sju år siden, kan attest til trusler faktor. "Dette er typisk for en kvinnes online profil: her er et bilde av meg på toppen av et fjell, her er en av meg å vinne en pris, her er meg i Vegas. Det er som, wow, ikke du noen gang sitte på en gårdsplass og ta en øl eller henge ut og lage et måltid? Jeg er ikke engang kommer til å kontakte deg fordi jeg er for vanlig. "

Lessard kan se seg selv som vanlig, men han har en stor dating CV: En stabil karriere som tillater ham å jobbe fra hjemmet, en funky casual stil, er åpen for å ha barn, og hvis du har barn, er det greit også. Han er datert fem år yngre enn hans alder, og opp til 15 år eldre. Kast i den franske aksenten og skjevt sans for humor, og Lessard bare kan være den totale pakken. Men han blir frustrert noen ganger.

"Noen kvinner her har en veldig urealistisk syn på hva en mann skal være. De aksepterer ikke at menn er hva de er, kvinnene har blitt brent et par ganger, de har lest alle artiklene, de har en sjekkliste: uh oh, gjorde han ikke barbere i tre dager. Som betyr noe. De tror sine egne konklusjoner om hva en god fyr er og hva som ikke er forholdet materiale er;. Noen rare kriterier "

Kevin Quinlan, hvis jobb som direktør for politikk og kommunikasjon for ordfører Gregor Robertson holder ham på samtale, selv når han er på en date, sier han ikke kjøper inn ideen om at Vancouver er problemet.

"Vancouver er en utrolig mangfoldig sted. Generaliseringer skjule det faktum at det er så mange mennesker med ulike interesser. Jeg tror ikke det er rettferdig eller riktig å skylde på byen. Hvis noen slår deg ned, bare ikke ta det personlig. Det er ikke realistisk å forvente umiddelbar tilfredsstillelse fører til livslang oppfyllelse fra alle du møter. "

Han er også helt komfortabel dating på tvers av alle etniske grupper.

Quinlan, som nylig har funnet en kjæreste, har noen quirks, som reciting tekstene til 90-årene gangsta rap sanger, men han legger ikke alt der ute på en første date.

Han har en dapper geek-chic stil: dresser og chunky briller, men det var ikke alltid slik. "Jeg hadde års slurvet uflidd utseende. Jeg levende bevis på at folk kan forandre seg. "

Shauna Miller, 37, sykepleier, er å ta en pause fra dating å gjøre noen sjel søker om hva hun vil. Hun skylden ikke byen for ikke å gjøre en tilkobling. "Jeg vil veldig gjerne være i et forhold," sier hun. Miller er litt sjenert, og liker ikke å nærme seg folk, men hun er helt trygg i den elektroniske universet, og det er ikke uvanlig for henne å ha flere datoer i uken, når hun er i humør.

"Jeg tror møtet og dating er bare en vanskelig ting. Blaming byen er en enkel måte å sette onus på noe annet. Det er en lettere måte å ta avvisning. "

Hva gjør vi feil?

Sue Seminew, en profesjonell high-end matchmaker i Vancouver, mener det er visse variabler her gjør som legger til utfordringen.

"Vårt marked er kompleks. Nesten alle store dating-markedet har flere kvinner enn menn, og byen vår er synlig etnisk med en høy blant asiatiske og Sør-Asia. Race er enorme. Sammenlignet med Montreal og Toronto, er vår downtown liten. Vi har også en tendens til å diskontere utmark. Vi var nylig rangert som den verste utseende byen i form av kjole. Både menn og kvinner kan se ut som dritt, med begge parter skyldige i å dømme og mistolking. "

Seminew råder singler å "tenke utenfor boksen".

"Kvinner er stemme for asiatiske menn utenfor øya. Kvinner som er åpne om rase kommer til å være mer vellykket her. "

Vende seg bort fra blå krage er en annen feil. Vancouver er ikke en hovedkontor maktsenter. "Vi kan ikke finne opp en hvit-krage befolkningen. Kvinner kan ha oppdatert menn som ikke er på økonomisk paritet med dem. Menn har gjort det i årevis. "

Stepping utenfor de små grenser Vancouvers sentrum scene er også viktig. "Menn i Whistler ser grove og tørketrommel, men alt de trenger er en liten fe støv. Jeg foreslår at du ser folk i Burnaby, Whistler, Squamish. Alle guttene trenger litt arbeid, men vi kan formidle det. "

Seminew siterer demografi som en del av problemet. "I en rekke av de store markedene er det to-, tre-, fire-, fem-prosent flere kvinner. Det er ikke bare mulig, men avviket er høyere her enn i noen andre byer. "

Hvis vi ikke kan endre byen, og ønsker ikke å forlate byen, hva gjør vi? Begynne å snakke med fremmede, sier Seminew. Komme forbi "frosty faktor." Snakk med noen i heisen. Og hvis de slår deg ned? "Vær hyggelig."

Lee, som fortsatt ikke har møtt den rette kvinnen, til tross for å gjøre en karriere ut av å hjelpe andre finne samarbeidspartnere, sier, "Slapp av og begynne å stille spørsmål hva det er som du leter etter, og hva som vil gjøre deg lykkelig."