lørdag 24. november 2012

Dating Som feminist


Dating som en feminist kan være ... vanskelig. Og det er ikke noe som de feministiske samfunnet snakker om alle som ofte. For noen år siden, fant jeg meg selv googling "feministisk dating" på jakt etter råd om hvordan du skal navigere dating verden som en feminist. Min søk ga en bare noen få nyttige resultater og i 2011, Samhita Mukhopadhyay er utdatert: Hvorfor Dating ødelegger Your Love Life ble omfavnet som en hellig tekst av mine feministiske venner og I.

Skrive om de personlige liv feminister er en av mine blogging nisjer. Vi har en tendens til å analysere og diskutere våre ytre verdener på lengde-og rettmessig så, det er behov noen alvorlige feministisk hjelp-men jeg synes det er nyttig å se på feminisme innvirkning på mitt personlige liv så vel. Feminisme gjennomsyrer alle aspekter av livet mitt, fra karrieren jeg har valgt, slik jeg undersøke menn og kvinners deodorant emballasje for kjønnet markedsføring, til folk jeg velger å date og danne partnerskap med.

Jeg ble nylig intervjuet av en journalist i London om dating som en feminist og vår samtale produsert en god oversikt over noen av de utfordringene, nyanser og jackpotter som kommer fra såkalte feministiske dating.

Uten videre adjø, her er mine to cents om dating som en feminist:

Det er en utrolig mengde misforståelse om feminisme seg selv og det er en svært stigmatisert og misforstått identitet. Jeg vil definere feminisme mest bare som en kollektiv innsats av alle og alle kjønn identifiserte folk som arbeider for å oppnå likestilling over hele linja, inkludert men ikke begrenset til kjønn, seksualitet, rase, klasse, og uførhet problemer. Fordi feminisme er misforstått av folk flest, dating som en feminist kan være litt av en utfordring, som du kanskje har opplevd.

Straight-identifiserte feminister ofte stilt spørsmål om "mannen hater." Feminister hater ikke menn, vi kan bare ikke fordra det når de ikke anerkjenner deres privilegium og engasjere seg i sexist atferd. Virker ganske rimelig for meg.

"Så du er ikke lesbisk?" Det er en annen linje vi har alle hørt mye. Nei, ikke alle feminister er lesbiske. Noen måtte være, akkurat som noen av allmennheten er homofil. Men feminister generelt har en god forståelse av flyt av seksualitet uavhengig av hvordan de definerer sin seksualitet.

For de som lurer på hva det er som å date en feminist, dette er hva jeg skal si: Enten det er en kvinne, mann eller kjønn ikke-konform feminist at du er dating, vil de trolig være lidenskapelig klar over sosialpolitiske spørsmål og hvordan de spiller ute i deres personlige og offentlige liv, de vil forstå nyansene i seksualitet og det absurde forventninger og begrensninger plassert på det i dag. De vil dermed utforske soverommet med deg i en frigjøre og progressiv måte. Voldtekt kultur og ludder shaming vil bli låst ut av forholdet hvis du dater en feminist. Det tar en progressiv og lidenskapelig person å date en feminist, men de vil mest sannsynlig finne seg selv som en del av en oppfylle, lære-fylt og inspirerende samarbeid.

Dette er ikke å si at hver feministisk er en del av et perfekt forhold-feminister er ikke immune mot dating vold, overgrep eller dysfunksjonelle relasjoner. Jeg har vært en del av min rettferdige andel av dysfunksjonelle, ulykkelige partnerskap. Akkurat som hver person, har det tatt tid for meg å etablere sunne grenser, forventninger og dating praksis. Å være feminist er ikke en kur-all for dating problemer, men når du er dating noen som respekterer, verdsetter og engasjerer lykkelig med feministisk identitet, kan man feministisk identitet vokser i fantastiske personlige måter, i motsetning til de måter som det kan vokse politisk i en mer offentlig sfære.

Jeg er for tiden i en engasjert, kjærlig forhold med en kvinne som beundrer og støtter fullt ut det faktum at min verden dreier seg om feminisme. For å være helt ærlig, har jeg funnet det langt enklere å være i dette forholdet enn mine tidligere de med menn. Jeg tror vår felles opplevelse som kvinner i et patriarkalsk samfunn har tillatt oss å bygge et forhold på feministiske verdier. Dette er ikke å si at menn ikke kan være fantastiske feministiske partnere, men jeg bare aldri hatt mye flaks å finne en.

På ulike punkter i tid, rådet venner meg til å være mindre fremover med min feministiske identitet ved å møte noen i en bar eller mens du er på en første date, men jeg er sterkt uenig med dette rådet. Mine akademiske og profesjonelle karrierer både sentrert rundt feminisme, for ikke å nevne at mye av min fritid er brukt til å lese feministisk litteratur, blogging om feminisme, eller frivillig ved Planned Parenthood eller en abort fond.

Dermed vil jeg aldri prøve å skjule stor rolle at den spilles i livet mitt. Jeg prøver ikke å flaunt det aggressivt enten-den kommer opp veldig naturlig når jeg blir spurt om min jobb, interesser, studier, osv. Når jeg snakker til eller på en date med noen som ikke var veldig kjent med feminisme verdier , ville jeg gi dem en liten forklaring på hvorfor jeg er en feminist (som jeg tror på likestilling for alle mennesker, uavhengig av rase, seksualitet, kjønn, klasse, evne, etc.) og de vanligvis opplevd en ah-ha! øyeblikk. Så det var som regel en god undervisning øyeblikk som gjorde meg til destigmatize feminisme for noen og gi dem et glimt inn i min verdi system.

Ofte tenkte menn jeg var å være "for uptight" når jeg har gjort en oppstyr om ting som street trakassering eller kjønnsdiskriminerende reklame. Det var tider at menn absolutt ikke setter pris på mine feministiske tanker og handlinger, men som vanligvis serveres som et rødt flagg for meg å revurdere mitt forhold til dem. Mitt råd er å skape et feministisk dating lakmustest som gjør at du føler deg trygg og komfortabel.

Jeg tror absolutt at romantiske partnerskap nytte feminisme fordi det espouses verdier av likeverd og respekt. Dersom begge personene i et forhold er investert i å ha en "feministisk forhold," Jeg tror det er absolutt hjelper i etableringen av en kjærlig, lik og respektfull partnerskap.

Så hva venter du på? Gå og finn din feministisk partner in crime! Og hvis du ikke føler klar til å date akkurat nå, krølle meg sammen på sofaen for en date med Miriam Zoila Perez er den radikale Doula Guide. Både lyd ganske oppfylle for meg.

Sara er en sta feminist, ost lover og reproduktive rettferdighet kriger. Hun ble uteksaminert fra den feministiske utopi av Bryn Mawr College i 2011, hvor hun studerte statsvitenskap og kjønn og seksualitet studier. Sara bor for tiden i Washington, DC, der hun jobber for Reproductive Health Technologies Project. Når hun ikke jobber med formidling av offentlig finansiering for abort, fjerne aldersbegrensning på nødprevensjon, eller beseire personligheten regninger etter dag, kan Sara bli funnet blogging, blogging, blogging og twattering natten.