fredag 14. januar 2011

Octopus Sex mer sofistikert enn Arm-Wrestling


I flere tiår har forskere sett på blekkspruter som uromantisk einstøinger, med parring vaner nesten blottet for kompleks oppførsel. Men ny forskning fra University of California, Berkeley, har funnet at minst én art av blekksprut engasjerer seg i slike sofistikerte elskov taktikk som flørter, lidenskapelig handholding og holde rivalene på armene 'lengde.

For UC Berkeley studie, nylig publisert i tidsskriftet Marine Biology, biologer vitne en rekke komplekse parring atferd som de snorkeled to meter eller mindre over det grunne revene i Nord-Sulawesi i Indonesia. For flere uker, sporet de Octopus Abdopus aculeatus, en daglig arter av cephalopod som vanligvis idrett en spiky brunfarge kropp på størrelse med en liten appelsin og 8-til-10-tommers-lange sucker-lined armer.

"Dette er ikke en unik arter av blekksprut, noe som antyder andre oppfører seg på denne måten, sier Roy Caldwell, professor i integrerende biologi ved UC Berkeley og medforfatter av studien.

I vill tilstand, observerte forskerne macho blekkspruter som ikke bare kompis med den første kvinnelige som krysset deres vei. Mange plukket ut en bestemt sex partner og nidkjært voktet sin hi i flere dager, warding av rivaler til det punktet kvele dem hvis de kom for nær. Når flørte eller slåss, ville de signal sin mandighet ved å vise stripete kroppen mønstre.

Forskerne så også små "sneaker" menn som flyttet inn på intetanende erobringer ved å utgi seg som kvinner. De gjorde dette ved å svømme lave til bakken i feminine mote og ikke vise sine "mannlige" brun stripe. Plus, for hannene, størrelse virkelig betydde noe: "Hvis du skal bruke tid vokter en kvinnelig, vil du gå for de største kvinnelige du kan finne fordi hun kommer til å produsere flere egg," sa Caldwell. "Det er i utgangspunktet en investeringsstrategi."

Caldwell sier det meste av det vi vet om blekkspruter kommer fra laboratoriet observasjoner av bare noen få arter som er oppsummert i bøker som "Cephalopod Behavior" av Roger Hanlon og John Messenger (Cambridge University Press, 1996).

Fordi de er så blyg sjødyr, blekkspruter 'parring ritualer har vært vanskelig å få et håndtak på. "De er besatt hemmelighetsfull, ensom og ganske spooky," sa Caldwell. "Hvis du ser dem, ser de deg tilbake. Det er vanskelig å studere dem."

Så, når UC Berkeley graduate Christine Huffard, nå postdoktor ved Monterey Bay Aquarium Research Institute i Moss Landing, California, oppdaget en blomstrende fellesskap av Abdopus aculeatus mens de gjør sin doktorgrad feltarbeid i Sulawesi, var hun overlykkelig.

"Hver dag i vannet, lærte vi noe nytt om blekksprut atferd, trolig som det ornitologer må ha gått gjennom etter oppfinnelsen av kikkerten, sier Huffard, studiens hovedforfatter. «Vi skjønte raskt at Abdopus aculeatus brøt alle" regler "â €" gjør nær motsatte av hver hypotesen vi hadde dannet basert på akvariet studier. "

Det er nesten 300 arter av blekksprut i verden, fra den gigantiske blekkspruten i Stillehavet til den lille Octopus wolfi i tropene. Mating er bokstavelig talt en blekksprut's livsverk og kan skje flere ganger om dagen når dyret blir kjønnsmoden. Det begynner som regel med den mannlige blekksprut poking hunnen med sin lange, fleksible, hectocotylus arm og så sklir den inn i henne kappehulrommet.

Når sperm pakken har blitt deponert, trer hunnen til hiet sitt og legger titusener av egg, som hun vever inn strenger og festes til taket av hennes under vann bolig. Hun holder eggene ren ved å blåse vannstråler på dem og ikke er i stand til å forlate henne den for å samle mat i løpet av denne tiden. Etter omtrent en måned, dør eggene klekkes og svekket moren blekksprut. Faren dør også innen et par måneder av parring, forlater de nyfødte til å klare seg selv.

«Det er ikke sex som fører til døden, sa Huffard. Det er bare at blekkspruter produsere avkom en gang i løpet av en svært kort levetid på et år. Og som forskerne oppdaget, at gang-i-ett-levetid elskov session er mye mer enn bare arm wrestling.

"Dette er den første studien som viser et nivå av raffinement som ikke tidligere kjent i seksuell adferd av en blekksprut," sa Caldwell. "Vi fikk det galt før, og hva dette forteller oss er at vi trenger å gjøre mye mer feltarbeid."

5 dicas para homens que se encontravam em trens, avi�es, �nibus e muito mais


Britiske Dating Site Fokuserer på sexless Relasjoner


For alle som leter etter sex, er Internett ofte det første stopp, med sitt utvalg av dating nettsteder og chatterom viet til emnet.

Det er sannsynligvis det siste stedet at de som søker en sølibat forhold vil vurdere å se.

Imidlertid har en online dating byrå vært lansert for de som ønsker intimitet uten samleie.

Platonicpartners.co.uk sier at det vil hjelpe de tause mindretall av voksne som søker "sølibat, platonisk, ikke-fysiske eller delvis fysiske relasjoner", og hjelpe dem å finne en make.
Les mer

10 Dating deal breakers die echt niet