tirsdag 3. august 2010

Romantisk Life Of The Deaktivert


«Gud hjelpe meg,» sa Graham, rullende øynene med kjærlige overbærenhet.

Graham og Ruvolo, både 32, akseptere hverandres svakheter med ømhet. Den ene gangen romantikken var i trøbbel ei jente "brukte alt for mye tid på Gary's hus og jeg likte det ikke," Graham sa de tilbrakt seks måneder i par "rådgiving og arbeidet den ut.

Deres neste hinder skal flytte fra familien hjem, både i Brooklyn, til en gruppe bolig. Der for første gang, Graham, som er mentalt tilbakestående, og Ruvolo, som har Downs syndrom, vil bli tillatt å bruke tid sammen bak lukkede dører.

De to ble trent i dating, romantikk og fysisk intimitet med en sosial tjeneste byrå som er i forkant av en ny bevegelse for å fremme sunn seksualitet for de 7 millioner amerikanere med psykisk utviklingshemning og relaterte funksjonshemninger.

Det neste steget

I hvilke eksperter sier er det siste grenseland i funksjonshemmedes rettigheter, en liten, men voksende gruppe psykologer, er lærere og forskere fremme sosiale muligheter og lære ferdigheter for å nyte dem, ofte over innsigelser av beskyttende foreldre.

En generasjon siden, var unge voksne som Graham og Ruvolo generelt begrenset til institusjoner, uten forventninger om et normalt liv. Alt som forandret i 1975, da en rettskjennelse lukket den beryktede Willowbrook Statens fagskole på Staten Island, NY, og flyttet sine innbyggere, og andre som dem over hele landet, i fellesskap for å leve som fullt ut som sine begrensninger tillatt.

Det kan omfatte møtende nabolaget skoler og holde betale jobber. Nå mange menn og kvinner i 20-og 30-årene, oppmuntret fra barndommen å være uavhengig, forventer det samme når det gjelder å uttrykke sine romantiske og seksuelle behov.

Utsiktene til sine barn blir seksuelt aktive alarmer ofte foreldre oppmerksom på de høye tallene for overgrep blant psykisk utviklingshemmede. Og byråer som programmene er delvis finansiert av regjeringen har vært mer sannsynlig å fremheve forebygging av misbruk, sykdom og svangerskap enn forberede klienter for intimitet.

"Mange mennesker tror fortsatt at svaret på dette er avholdenhet, sier Philip Levy, president i Ung voksen Institute, en 50 år gammel organ for utviklingsmessig funksjonshemmede som har vært banebrytende i å tilby seksualitet verksteder og sosiale aktiviteter som de Graham og Ruvolo delta.

"Men hvis du skjule dette problemet vil komme tilbake å hjemsøke deg, sier Levy, som byrået betjener mer enn 20.000 mennesker i alle aldre i New York metro-området. "I tillegg, når du trener folk til å tenke selv, og gi dem en følelse av løfte, å ikke følge gjennom er virkelig grusom."

Så godt som alle etater støtter høyre for en voksen samtykke til å ha et seksualliv, men formelle klasser i dating og seksualitet, slik som instituttet tilbyr, er sjeldne.

"Informert valg er et hovedtema i feltet, men selve programmene for å støtte et seksualliv ikke er der ute, sier Charlie Lakin, direktør for forskning ved instituttet på Community Integrasjon ved University of Minnesota, som sier at andre etater er kjøp av Young Adult Instituttets ansatte opplæringsmateriell og innbydende sine ansatte å snakke.

Foreldrenes tillatelse

Grahams mors første reaksjon var frykt når datterens sosialarbeidere om tillatelse til å lære henne om dating og sex.

"Mine øyne fikk stort da de sa dette kunne skje," sa moren, Maureen Graham. Men raskere enn de fleste hun så logikken: "Jeg har alltid ønsket Mary Kate å ha så nær et normalt liv som mulig, sier hun. "Så hvordan kunne jeg ikke vil ha denne for henne, også?"

"Dette" omfatter ringen Mary Kate Graham slites, to hjerter sammenvevd, en gave fra Ruvolo. Paret snakker på telefonen flere ganger om dagen, bowling, på kino eller restaurant fleste helgene, gjerne med sin mor på slep.

"De er så godt til hverandre, så støttende," Maureen Graham sa. "Jeg vet ikke om de allerede har hatt sex men de har vært ganske intime med hverandre, og det er greit for meg."

Hennes velsignelse til side, Ruvolo og Graham sier til hensikt de for å redde seg selv for ekteskapet. "Før det, det ville ikke være god," sa Ruvolo.

Ved instituttet, til tross freewheeling snakk, synes målet for både ansatte og kunder skal skape gode og varige relasjoner.

Fyne og andre har lært at sosial isolasjon er et mer presserende spørsmål enn seksualitet. I en tidlig klassen, spurte Fyne elevene om det var "OK å ha en partner på ettermiddagen og en annen på kvelden?"

Responsen, sa hun, var en oppvekker.

"Jeg vet ikke hvordan du får en dato, Bobra," en student ropte. "Så resten av dette er bare søppel."

TheNewsTribune.Com

ActMon passord XP

12 Things You Don't Know About Women